Echipa Mârzeşti Trail Run
Echipa noastră de organizare este formată din alergători pasionați, care doresc să vă ofere o experiență memorabilă.
Dumitrel GHIBA
manager proiect
Sunt un alergător amator și de cele mai multe ori alerg singur, alergarea fiind pentru mine un timp care nu înseamnă doar exercițiu fizic ci și perioada din zi pentru punere în ordine a gândurilor și ideilor. Iubesc însă atmosfera competițiilor sportive, energia alergătorilor și să mă bucur de facilitățile oferite de un eveniment organizat. Activitatea mea de profesor universitar la Facultatea de Matematică din cadrul UAIC se completează armonios cu alergarea. M-am alăturat cu mult entuziasm echipei Mârzești Trail Run, reușind împreună să construim un eveniment de succes de care era mare nevoie în vecinătatea orașului Iași. Îmi doresc să pot alerga la evenimente nu departe de casă și să-i încurajez pe cei care aleargă sau care acum doresc să-și schimbe stilul de viață. Puțin pentru unii înseamnă mult pentru alții, de aceea consider importantă promovarea sportului și în rândul copiilor cu nevoi speciale și susținerea cauzelor sociale.
Marius CHELCU
organizator
Asociaţia Rediu lui Tătar
Am redescoperit în urmă cu câţiva ani mersul pe bicicletă şi alergarea, constatând starea de bine pe care ţi-o dă mai ales mişcarea în natură. Sunt un explorator solitar al destinaţiilor necunoscute. Uneori, fără a-mi face decât vag un plan, având agăţat la gât un aparat de fotografiat, las bicicleta sau picioarele să mă ducă unde vor ele, însă ulterior îmi place să împărtăşesc şi altora experienţa şi priveliştile care m-au impresionat. Mai mult, am curiozitatea de a descoperi povestea locurilor pe unde am trecut, acesta fiind un gest instinctiv ce vine din formaţia mea de istoric. Recent am început să experimentez în mod consecvent implicarea civică, devenind din anul 2019 fondator al Asociaţiei Rediu lui Tătar, organizaţie ce dezvoltă o parte din crezurile mele privind şansa schimbării în bine a atitudinii oamenilor prin exemplu propriu, implicare, informare, dialog civic şi educaţie. Organizarea MTR a venit firesc în urma explorării şi conştientizării valorii naturale şi a trecutului locului în care se desfăşoară competiţia şi a întâlnirii cu nişte oameni cu care am format o echipă unită prin atitudinea pozitivă faţă de natură şi oameni.
Ovidiu GAVRILOVICI
organizator Viaţa în Mişcare la UAIC
După mai bine de 40 de ani de la primul semimaraton experimentat în zona Veneția-Ciric la 17 ani, de unul singur, de… curiozitate…, am reînceput un program sistematic de mișcare prin alergare, în 2015… din dorința de a echilibra viața profesională-personală, minte-corp, de a menține starea de bine și sănătatea, odată cu avansarea în vârstă. Rapid, prin 2016 m-am raliat celor care practicau alergarea de amatori și am inițiat un program de promovare a mișcării la universitatea din Iași: „Viața în Mișcare la UAIC”. Promotor și al comunității Running Iași din aceeași perioadă, susțin alergările comunitare de fiecare miercuri seara (19:30) de la Teiul lui Eminescu şi am inițiat programele de alergare extrasezon de potecă, de iarnă-primăvară, Iași-Încercarea Potecilor (Trial of Trails) – ajungând în 2024 la ediția a 8-a. De asemenea, inițiator, în parteneriat cu organizațiile care susțin concursurile de alergare de trail din Iași, al unui Circuit al Potecilor Iași – o inițiativă care urmărește să recunoască și să promoveze o platformă comună a mișcării verzi, de potecă, din Iași. Dat fiind specialitatea de psiholog narativist, pe canalul propriu de YouTube am dezvoltat o serie de conversații „Împărtășiri Dinamice” cu persoane dedicate mișcării din Iași și nu numai! MTR apare ca o încununare a activității voluntare din ultimii 10 ani, identificând oameni aparte, pasionați de natură, viața sănătoasă, iubitori ai alergării de potecă. Iar arealul pădurii și pajiștii Mârzești merită să devină un punct de atracție și de sărbătorire nu numai pentru ieșeni, ci pentru iubitorii naturii de pretutindeni!
Florin TROFIN
coordonator arbitraj
Preocuparea pentru domeniul educației fizice și sportului m-a propulsat în plan personal și profesional.
Personal, am abordat efortul fizic cu ajutorul bicicletei, scopul fiind de a acoperi distanțe cât mai lungi și de a experimenta efectele epuizării asupra mea. Câștigul se materializa preponderent în sfera mentală, senzație pe care sunt convins că a trăit-o fiecare alergător.
Sfera profesională a fost influențată prin accederea în postura de lector doctor la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Iași, cât și preparator fizic sau consultant în diverse discipline sportive (baschet, dans, fotbal, futsal, handbal, minifotbal sau tenis), până la nivelul primelor ligi ale României. Ultimii 14 ani s-au transformat într-o provocare permanentă pentru optimizarea capacității de a măsura, evalua și monitoriza sportivi de performanță. Cu această ocazie, în fiecare zi îmi dau seama ca în precedenta eram mult mai neinspirat.
Implicarea în arbitrarea cursei MTR a fost o provocare pe care am acceptat-o în 2023, chiar dacă nu aveam experiență în organizarea unor astfel de evenimente. Astfel, am creat și implementat un sistem de cronometrare și procesare a rezultatelor pe care doresc să-l optimizez în următorii ani.
Adrian B. MUNTEANU
management financiar
De când mă știu alerg după „cai verzi pe pereți” visând la o lume puțin mai bună. La început aproape totul este doar… un vis. Prin martie 2023 am început să alerg, la propriu, prin pădurea de la Mârzești împreună cu Paco. Apoi în septembrie 2023, la MTR, am „încălecat” primii 10 km din viața mea la un concurs oficial. Voi continua să alerg după…. alți cai verzi pe pereți cât timp voi putea.
Oana Ştefania PINTILII
coordonator voluntari
Pentru mine sportul este un stil de viață, iar alergarea ocupă primul loc dintre toate activitățile de acest tip. Am început sa alerg din curiozitate, iar mai apoi a devenit o dependență sănătoasă.
Indiferent de viteză sau distanță, alergatul echilibrează mintea, disciplinează și antrenează corpul pentru a deveni o variantă cât mai bună.
MTR-Mârzești Trail Run a pornit de la dorința de a sprijini practicarea sportului în natură, într-un areal cu semnificație.
Ce ne mai oprește din a alege sa trăim sănătos și să respectăm cu adevărat natura din jurul nostru?
Maria-Andreea COTEAŢĂ
coordonator voluntari arbitraj
Primul contact cu atletismul l-am avut în 2011, susținând admiterea în ciclul gimnazial al Liceului cu Program Sportiv din Botoșani. Au urmat 8 ani dedicați alergării și marșului sportiv sub îndrumarea antrenorilor Nacu Constantin și Vieru Iolanda.
Finalizarea liceului a însemnat ieșirea din sistemul competițional, dar nu și încetarea practicării sportului, continuându-mi formarea la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Iași.
Ciclul de licență l-am terminat cu dublă specializare, studiind Sport și Performanță Motrică (2022 – specializarea atletism) și Educație Fizică și Sportivă (2023). Sunt o fire competitivă, dorindu-mi permanent să-mi depășesc limitele, fapt pentru care am încheiat din postura de șef de promoție prima specializare. În mod firesc, am continuat studiile masterale tot în domeniul sportiv, în cadrul aceleiași Facultăți.
Urmărind mereu evoluție pe orice plan, postul de voluntar al Centrului de Selecție și Consiliere Sportivă mi-a oferit numeroase oportunități de a mă implica în proiecte din domeniu, printre care și arbitrarea Mârzești Trail Run, unde am întâlnit o echipă de oameni faini și cu pasiune pentru sport.
Roxana GHIBA
coordonator comunicare
Mișcarea este o parte esențială stării de bine, iar alergarea este unul din cele mai la îndemână sporturi prin care putem să facem asta. Sunt pasionată de tot ce înseamnă o viață împlinită, inteligență emoțională și relațională, iar în activitatea mea de life & business coach alergarea mă susține pentru a putea avea energie și inspirație.
Cred – și am experimentat personal – că mișcarea zilnică ne ajută nu doar să ne menținem sănătoși din punct de vedere fizic, ci și să ne dezvoltăm un mindset pozitiv și puternic. Participarea la proiectul Mârzești Trail Run este o modalitate de a transmite mai departe această convingere că fiecare individ are potențialul de a-și transforma viața prin mișcare și conectare cu propriul corp.
În cei câțiva ani de când am descoperit această pasiune, am trecut prin diverse etape, inclusiv accidentări și perioade de recuperare. Aceste provocări m-au determinat să cercetez și să înțeleg mai profund aspecte esențiale ale alergării, cum ar fi postura corectă, respirația adecvată, importanța echipamentului potrivit și modalități de recuperare după efort. Cu fiecare obstacol întâlnit și cu fiecare reușită în depășirea lui, am acumulat cunoștințe care îmi permit acum să împărtășesc cu alții informații în ceea ce privește alergarea și beneficiile ei.
În calitate de life & business coach, misiunea mea este să însoțesc oamenii în călătoria lor către starea de bine și realizarea obiectivelor. Dincolo de studii și certificări, experiența mea este fundamentată în practică și într-o profundă conștientizare a modului în care o mică schimbare în interior poate determina schimbări semnificative în exterior. Astfel, sunt pregătită să ofer atât informații concrete despre alergare și tehnicile asociate, cât și sprijin pentru a ajuta oamenii să își dezvolte un mindset pozitiv și să trăiască o viață plină de vitalitate și satisfacție.
Oana CIOBANU
coordonator voluntari
Câteodată trebuie să fim copii. Am înțeles asta acum doi ani, atunci când viața nouă de adult se complica tot mai mult. Plimbările lungi în natură mi-au dat mereu răgazul să-mi pun gândurile în ordine, să evadez din cotidian și să-mi încarc bateriile.
Sunt studentă la Facultatea de Matematică din Iași, în curând profesor de matematică. Activitatea de la catedră îmi aduce în prezent cea mai mare bucurie, iar fiecare zi a studenției o văd ca pe o șansă de a mă dezvolta armonios încât să îi inspir pe elevii mei, să le insuflu din valorile personale și să le arăt că matematicienii chiar au cele mai tari preocupări în timpul liber.
Sunt o persoană ce se implică frecvent în activități de voluntariat întrucât mi se pare extraordinar să aduci bucurie în jurul tău fără să aștepți nimic în schimb. Asta ne propunem la Mârzești Trail Run: să aducem bucurie.