Powered by Viacons Rutier
Recomandat alergătorilor care au o minimă experienţă de alergare în afara asfaltului sau cu un nivel de pregătire mediu. La acest traseu se pot înscrie şi minori cu vârste între 14-17 ani numai cu acordul părintelui/tutorelui legal.
Cros 4 km
130,00 lei
Stoc epuizat
REGULAMENT DE PARTICIPARE LA COMPETIŢIA MÂRZEŞTI TRAIL RUN
- ORGANIZATORUL concursului:
Organizatorii concursului MÂRZEŞTI TRAIL RUN sunt Asociația Rediu lui Tătar, Viaţa în Mişcare la UAIC (ViM@UAIC) și Perform Sport Consult, în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate şi Direcţia Silvică Iaşi.
- SCOPUL concursului:
MÂRZEŞTI TRAIL RUN este o competiție de alergare care va avea loc în data de 5 octombrie 2024. Aflat la a doua ediție din proiectul MÂRZEŞTI TRAIL RUN, concursul va avea startul și sosirea în fața cantonului silvic de la Pădurea Mârzeşti, satul Breazu, com. Rediu, judeţul Iaşi. Traseele atractive parcurg zone împădurite și de pajiște, drumuri forestiere şi de exploataţie agricolă, cu porțiuni plane, coborâri și rampe, fiind unica cursă Cross Country din regiune care îmbină toate aceste suprafețe de alergare.
Prima ediție din proiectul MÂRZEŞTI TRAIL RUN s-a bucurat de mare succes, evenimentul fiind cu un potențial mare de dezvoltare și vizibilitate, de talia evenimentele importante de alergare trail organizate cu succes pe lângă orașele mari din alte zone ale țării, dar bucurându-se de avantajul de a fi la doar 5 km depărtare de oraşul Iași. Atmosfera primei ediţii și detalii despre organizarea ei sunt disponibile accesând www.marzestirun.ro
Organizatorii au pornit de la îndemnul: ALEARGĂ, FII PARTE DIN NATURĂ! gândind acest eveniment cu scopul de a oferi practicanţilor alergării în natură un nou prilej de bucurie, întâlnire şi de a promova o parte din traseele și potecile din partea de nord-vest a Municipiului Iaşi, ca o zonă cu potențial mai puţin exploatat până în prezent pentru practicarea sporturilor în aer liber. Expansiunea rezidenţială face ca locuitorii municipiului Iaşi şi cei ai localităţilor aparţinând zonei metropolitane să caute locuri favorabile petrecerii timpului liber şi a unui stil de viaţă sănătos, prin plimbare şi alergare. Un astfel de loc, aflat la 5 km de oraş este situl natural Pădurea şi pajiştile de la Mârzeşti, care în urma intensificării locuirii umane a zonei învecinate cunoaşte consecinţele negative ale fenomenului, amintind aici accesul cu mijloace motorizate şi nerespectarea condiţiilor de protejare a faunei şi florei. În ultimii ani, căutând să diminueze factorii negativi ai antropizării, printr-o mai bună informare asupra statutului sitului şi educarea în spiritul protejării mediului, Asociaţia Rediu lui Tătar a desfăşurat o serie de acţiuni în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate şi Direcţia Silvică Iaşi dar şi cu instituţiile locale, administrative şi de educaţie.
Proiectul MÂRZEŞTI TRAIL RUN este rodul colaborării dintre Asociația Rediu lui Tătar, programul Viaţa în mişcare la UAIC (ViM@UAIC), alături de partenerii şi sponsorii evenimentului. Acest eveniment de alergare pe potecă a rezultat din colaborarea, de doi ani, în cadrul programului inițiat de Ovidiu Gavrilovici în cadrul ViM@UAIC și Running Iași, numit IAȘI-Încercarea Potecilor/ Trial of Trails. Unul din traseele de alergare potecă din cele 16 testate în jurul și proximitatea Iașului a ajuns la masa critică de se naște ca „Mârzești Trail Run” MTR-2023!
Evenimentul vine să susțină seria de curse de potecă pe care ne-o dorim, ca urmare a istoricului bogat care ne-a inspirat, în urmă cu câțiva ani: Iași în Trail, Trail la Dumbrava, Blessing Hearts Trail, 7 Hills Trail, alte concursuri aflate deja la a 7-a ediție: Trail la Cabană, dar și competițiile noi ce acum iau naștere: Triatlon ROUA.
Viziunea de viitor este ca mai multe asemenea concursuri de alergare pe potecă să se constituie într-un IAȘI TRAIL CIRCUIT care va permite doritorilor să acumuleze puncte și recunoaștere de la mai multe participări la seria de alergări anuale, dar în egală măsură, ca proiectul MÂRZEŞTI TRAIL RUN să devină un eveniment de referință (cu ediții de primăvară și toamnă) pentru alergătorii amatori dar și profesioniști din zona metropolitană Iași, în particular, și din Moldova, în general.
- INFORMAŢII generale:
La MÂRZEŞTI TRAIL RUN ne adresăm atât alergătorilor amatorilor cât şi competitorilor cu experienţă, cu vârste de la 6 la peste 60 de ani.
Competiţia va avea loc în ziua de 5 octombrie 2024, în localitatea Breazu, com. Rediu, județul Iaşi, cu start/sosire la cantonul silvic Pădurea Mârzeşti. Pentru orientare, vezi harta: https://goo.gl/maps/n7CqkNaijjFJusPX7
Traseele de desfășurare a curselor de alergare vor fi însemnate cu bandă de delimitare/marcaj și indicatoare și vor avea în anumite puncte stabilite anterior persoane din partea organizatorilor, comisari de traseu, puncte de hidratare/alimentare.
Competiţia se desfășoară conform mecanismului Competiţiei, așa cum este acesta detaliat în secţiunea 5 din prezentul Regulament.
- Posibilităţile de participare sunt variate în funcţie de vârstă (6-9 ani; 10-13 ani; 14-17 ani; 18-29 ani; 30-39 ani; 40-49 ani; 50-59 ani şi peste 60 de ani), gen (feminin şi masculin).
- Competiţia va avea 4 trasee diferite (semimaraton 21 km, cros 10.5 km, cros 4 km, cros popular și al copiilor 2 km). Copiii sub 14 ani vor putea alerga doar însoţiţi de părinţi pe întreaga distanță de 2 km, iar copiii cu vârsta peste 14 ani pot participa doar cu acordul unui părinte/tutore legal şi la cursele de cros 4 km şi cros 10,5 km).
- DESCRIEREA traseelor:
Traseele parcurg zone împădurite și de pajişte, drumuri forestiere şi de exploataţie agricolă. Relieful este variat, cu porțiuni plane, coborâri și rampe, fiind în acest fel un traseu foarte atractiv pentru o cursă Cross Country. Recomandăm ca atât la cursă cât și la antrenamente să se efectueze o încălzire generală a corpului înainte de a aborda un traseu.
- Traseul începe de lângă cantonul silvic din Pădurea Mârzești şi continuă pe o distanță de 10,5 km (culoare portocalie), traversând 1/3 drumuri de exploatație silvică, 1/3 pajiște și 1/3 drum de exploatație agricolă. Chiar dacă traseul nu prezintă porțiuni expuse/periculoase, necesită totuși un nivel minim de antrenament pentru a fi parcurs în alergare. În mai multe puncte ale traseului vor exista arbitri de control și fotografi, gata de acțiune, dar și închizători care se vor asigura că toți alergătorii au finalizat în condiții bune cursele.
- Vor fi trei puncte de hidratare/realimentare pentru Cros + Semi, la km 3, km 5 și cel de la km 8.5. Pentru semimaraton aceste puncte de alimentare vor putea fi folosite de câte două ori, alergătorii vor trece la a doua tură pe la acele puncte de la km 13, 15.5 și km 19.
- Înainte cu 200m de la Start/Sosire va fi un punct de control pentru crosul popular și al copiilor, cros 10km, cros 4km și pentru semimaraton (alergătorii de la ultimele două curse fiind ghidați să facă acolo întoarcerea pentru a parcurge a doua buclă).
ATENȚIE: Circulația nu va fi închisă altor participanți la trafic (autovehicule, vehicule, animale, etc.). Participanții trebuie să fie conștienți de faptul că, atunci când se deplasează pe drumuri forestiere sau publice, poteci, etc., funcția arbitrilor și personalului de la punctele de control sau a voluntarilor este doar de a indica direcția și participantul este cel care decide dacă deplasarea se efectuează în siguranță.
Participanţii la Competiţie sunt obligaţi să respecte termenii și condiţiile din prezentul Regulament. Alegerea unei alte opțiuni de parcare, deplasare spre locul evenimentului sau în afara traseului de concurs sau a zonei de start/sosire se face pe răspunderea fiecăruia exonerând organizatorul de orice răspundere sau obligativitate.
Regulamentul este întocmit și va fi făcut public conform legislaţiei aplicabile în România, fiind disponibil în mod gratuit oricărui solicitant la locul de desfășurare al Competiţiei. El poate fi modificat în caz de forță majoră (situații de urgență sau restricții impuse de autoritățile și instituțiile statului) însă modificările vor fi anunțate participanților înainte cu cel puțin 2 săptămâni înaintea evenimentului.
Prin participarea la această Competiţie, participanţii sunt de acord să respecte și să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor și condiţiilor prezentului Regulament și al legislaţiei în vigoare aplicabile şi să semneze declaraţia pe proprie răspundere pusă la dispoziţie de către Organizatori, fiind una dintre condiţiile obligatorii ale validării înscrierii.
ATENŢIE: Necompletarea declaraţiei pe proprie răspundere până cu cel mult o oră înainte de startului cursei conduce la anularea înscrierii, fără obligativitatea înapoierii taxei.
- STRUCTURA competiţiei
Participanţii și desfășurarea Competiţiei
Această competiţie se adresează oricăror pasionaţi de alergare, oricărei persoane căreia starea de sănătate îi permite o alergare pe una din distanţele menţionate.
Competiţia va cuprinde 4 trasee distincte:
- Semimaraton 21 km, pe categorii de vârstă și gen:
– Feminin 18-29, 30-39, 40-49, 50-59, peste 60 de ani
– Masculin 18-29, 30-39, 40-49, 50-59, peste 60 de ani
Recomandat: alergătorilor antrenați, care parcurg în mod regulat distanțe în alergare de tip trail mai mari de 15-21 de km. Traseul nu este unul foarte tehnic, însă dificultatea constă în diferența de nivel pozitivă cumulată pe parcurs, alternanța zonelor de umbră-soare și diversitatea suprafețelor de alergare.
Traseul de SEMIMARATON are 21 km, de la locul de START şi va parcurge de două ori traseul de la proba CROS 10,5 km. Vedeți harta aici, accesând:
https://www.alltrails.com/explore/map/map-68cfb8f-2?u=m&sh=8ure6o,
descărcând fişierul în format gpx: Traseu Cros (10,5 km) si Semimraton (21 km – traseu Cros x 2).gpx
sau scanând codul:
- Cros 10,5 km, pe categorii de vârstă și gen:
– Feminin 14-17; 18-29, 30-39, 40-49, 50-59, peste 60 de ani
– Masculin 14-17; 18-29, 30-39, 40-49, 50-59, peste 60 de ani
Recomandat: alergătorilor amatori, cu un nivel de pregătire bun care parcurg în mod regulat distanțe în alergare de tip trail mai mari de 7-10 km. Traseul nu este unul foarte tehnic, însă dificultatea constă în diferența de nivel pozitivă cumulată pe parcurs, alternanța zonelor de umbră-soare și diversitatea suprafețelor de alergare. Minorii se pot înscrie la categoria 14-17ani numai cu acordul părintelui/tutorelui legal.
Traseul de CROS 10,5 km, vedeți harta aici, accesând:
https://www.alltrails.com/explore/map/map-68cfb8f-2?u=m&sh=8ure6o,
descărcând fişierul în format gpx: Traseu Cros (10,5 km) si Semimraton (21 km – traseu Cros x 2).gpx
sau scanând codul:
III. Cros 4 km, pe categorii de vârstă și gen:
– Feminin 14-17; 18-29, 30-39, 40-49, 50-59, peste 60 de ani
– Masculin 14-17; 18-29, 30-39, 40-49, 50-59, peste 60 de ani
Recomandat: alergătorilor care au o minimă experienţă de alergare în afara asfaltului sau cu un nivel de pregătire mediu. La acest traseu se pot înscrie şi minori cu vârste între 14-17 ani numai cu acordul părintelui/tutorelui legal.
Traseul Cros 4 km va parcurge de două ori traseul circular de 2 km (în total 4 km), exclusiv prin pădure.
Vedeţi harta aici, accesând: https://www.alltrails.com/explore/map/map-5911269-3?u=m&sh=8ure6o
descărcând fişierul ..\Materiale pentru site\02. TRASEE\4 K – CROSS\Mârzeşti Trail Run – Crosul popular şi al copiilor (2km) şi Cros (4 km.gpx
sau scanând codul:
- CROSUL POPULAR ȘI AL COPIILOR 2 km (cursă necompetitivă)
- Cursa CROSUL POPULAR ȘI AL COPIILOR este destinat alergărilor începători de orice vârstă.
Recomandat: alergătorilor începători apți din punct de vedere medical pentru un astfel de efort. Copiii sub 14 ani vor fi înscriși de către părinți și vor fi însoţiţi (obligatoriu) în alergare de către cel puţin un părinte sau tutore legal. Este obligatoriu ca însoțitorii să treacă linia de sosire împreună cu copiii și pe durata concursului să nu se depărteze mai mult de 5 m. Atât copilul sub 14 ani cât și părintele/tutorele însoțitor trebuie să se înscrie independent la această sursă (să aibă număr de concurs): se înscrie părintele (părintele însoţitor nu păteşte taxă de înscriere) apoi se înscrie copilul. Copiii cu vârste peste 14 ani se pot înscrie numai cu acordul părintelui/tutorelui legal și pot alerga fără a fi însoțiți, dacă starea de sănătate le permite. Dacă și părintele copilului peste 14 ani dorește să participe atunci este nevoie să se înscrie independent.
Vedeţi harta aici, accesând: https://www.alltrails.com/explore/map/map-5911269-3?u=m&sh=8ure6o
descărcând fişierul ..\Materiale pentru site\02. TRASEE\4 K – CROSS\Mârzeşti Trail Run – Crosul popular şi al copiilor (2km) şi Cros (4 km.gpx
sau scanând codul:
- ÎNSCRIERE și PLATA TAXEI de înscriere
Informaţii complete despre valoarea şi calendarul plăţii taxei de înscriere se află pe pagina: www.marzestirun.ro în meniul „Înscriere şi plata taxei”.
- Plata taxei de înscriere se efectuează prin transfer bancar în contul:
- Asociația Rediu lui Tătar
- IBAN: RO86BRDE240SV33420562400
- Banca: BRD
- Adresa: Strada Sportivilor nr. 1C, Sat Breazu, jud. Iași
Se va face menţiunea la detaliile plăţii: MTR, cursa şi numele concurentului.
După efectuarea plății, se va lista declaraţia pe propria răspundere care va fi adusă completată și semnată de fiecare participant la ridicarea kit-ului de concurs. Pentru validarea înscrierii trebuie efectuată achitarea taxei de participare.
DONAŢII:
Competiţia MTR îmbrăţişează cauzele sociale, motiv pentru care fiecărui participant îi recomandăm ca împreună cu taxa de înscriere să depună şi o sumă, cât de mică, care va avea titlul de DONAŢIE, sumele suplimentare urmând să fie direcţionate pentru susţinerea activităţilor Asociaţiei ADIR – https://adir.ro/
- DECLARAŢIA pe propria răspundere
Toţi concurenţii vor completa și semna o declaraţie pe propria răspundere că sunt apţi din punct de vedere medical pentru a participa la competiţie.
În numele minorilor, la această competiție, unul dintre părinţi/tutore/reprezentant legal al acestora va completa și semna o declaraţie pe proprie răspundere prin care îşi va da acordul cu privire la participarea copilului și va declara că acesta este apt din punct de vedere medical pentru a participa la această competiţie.
Este recomandat un examen medical înaintea participării la concurs.
Este interzisă participarea la competiție/eveniment a persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice/droguri sau care se află sub influenţa acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale a evenimentului.
Persoanele care vor încălca aceste prevederi vor fi îndepărtate din zona evenimentului de către organizatori, chiar cu sprijinul organelor de poliție, dacă va fi cazul.
- NUMERE de concurs
Concurenţii vor participa la competiţie folosind propriul echipament potrivit condiţiilor meteorologice de la ora de desfășurare a competiţiei (inclusiv încălţăminte adecvată).
Numerele de concurs vor fi puse la dispoziţie de către organizatori şi vor fi parte componentă a kitului care trebuie ridicat de către participanţi şi se vor înmâna concurenţilor după completarea şi semnarea declaraţiilor pe propria răspundere.
Numerele de concurs se vor amplasa în zona pieptului/abdomenului a fiecărui concurent (pe partea din faţă), astfel încât să fie vizibile.
Interschimbarea numerelor de concurs sau transmiterea acestuia către o altă persoană duce la descalificarea concurenților posesori.
Numărul de concurs se păstrează până la încheierea evenimentului pentru a fi folosit în scopul accesului la masa de final sau alte facilități oferite de organizatori.
Numărul de concurs împreună cu un act de identitate se pot solicita de către organizatori pentru validarea clasamentelor.
- Stabilirea REZULTATELOR
Clasamentul pentru fiecare categorie se face în ordinea sosirii fiecărui participant.
La trecerea liniei de sosire se va cronometra și timpul în care fiecare participant va reuși să parcurgă întregul traseu.
Se vor întocmi clasamente separate pe fiecare categorie de la fiecare probă (exceptând Crosul popular, al familiei şi copiilor).
Dacă un comisar de cursă va observa o tentativă de „tăiere” (scurtare sau abatere) a traseului, concurentul respectiv va fi descalificat. În cazul în care un concurent greșește traseul, el nu va fi descalificat dacă se va întoarce și va relua traseul exact din locul în care s-a abătut de la traseu, făcând dovada (hartă furnizată de Strava/Garmin sau altă aplicație similară) că a revenit și a parcurs totuși integral traseul.
Vor fi premiate locurile 1, 2, 3, 4 și 5 open și de la fiecare categorie de vârstă (exceptând Crosul popular, al familiei şi copiilor). Concurenții care ocupă locurile 1, 2, 3 la open nu vor mai fi considerați la întocmirea clasamentelor pe categorii de vârstă.
Organizatorii se ocupă de implementarea evenimentului și pun la dispoziţie arbitrii și voluntarii necesari bunei desfășurări a competiţiei.
Pe durata desfășurării cursei, participanţii nu pot părăsi traseul de alergare și nici nu îl pot schimba, prin scurtare sau alegerea de trasee alternative, respectând și culoarul de delimitare trasat de către organizatori și marcat cu bandă. Participanţii care renunţă la cursă pe parcursul alergării sunt rugaţi să se prezinte în zona Start/Sosire pentru a anunţa organizatorul despre acest abandon.
Competiţia va beneficia de asistență medicala pentru cazuri de accidentări, localizată în apropierea zonei de start/sosire.
- PROGRAMUL evenimentului
- PROGRAM RIDICARE KITURI:
Informaţii complete despre locul şi programul de ridicare kiturilor se află pe pagina: www.marzestirun.ro în meniul „Kit de participare”.
- PROGRAMUL ZILEI DE CONCURS:
- Startul competițiilor se va da din poiana de lângă cantonul silvic din Pădurea Mârzeşti
https://goo.gl/maps/n7CqkNaijjFJusPX7 - Locuri de parcare disponibile vor fi comunicate participanţilor în zilele anterioare competiţiei.
- Programul detaliat va fi afişat din timp pe www.marzestirun.ro şi poate suferi modificări pe parcursul perioadei de dinaintea evenimentului.
- RESPONSABILITĂŢILE organizatorului:
- asigură pachetul de start pentru concurenți;
- asigură traseul de concurs marcat corespunzător;
- asigură puncte de rehidratare, verificare și alimentare;
- asigură premii, diplome şi medalii pentru podium;
- asigură plasarea punctelor de control pe parcursul traseului și respectarea ordinii de sosire a concurenților la acestea;
- asigură cronometrarea participanţilor la sosire;
- asigură siguranța la start și finish, prin pază și suport medical;
- asigură medalie de finisher fiecărui finalist;
- asigură efectuarea ședinței tehnice înaintea concursului;
- asigură efectuarea încălzirii de înaintea concursului;
În cazul unor condiții meteo nefavorabile, situațiilor de urgență sau a altor restricțiilor impuse de instituțiile statului, Organizatorul poate decide oprirea/amânarea/anularea competiției.
Organizatorul recomandă participanților încheierea unei asigurări în caz de accidente, valabilă pentru competiții sportive.
Organizatorul recomandă ca fiecare participant să efectueze un examen medical înaintea competiției.
Notă: Organizatorul este exonerat de răspundere dacă în timpul cursei publicul deteriorează sau mută marcajele de ghidare, însă, pe baza dovezilor video sau a observațiilor arbitrilor de traseu, va descalifica participanții care recurg la astfel de gesturi.
În caz de forță majoră (condiții meteo deosebit de nefavorabile, situațiilor de urgență, alte restricțiilor impuse de instituțiile statului sau în alte cazuri ce pot influența buna desfășurare a concursului) organizatorii își rezervă dreptul de a anula sau amâna cursa. Dacă aceste condiții survin în timpul concursului, organizatorul are dreptul să oprească competiția. De asemenea, organizatorii își rezervă dreptul de a opri un participant în cazuri excepționale (accidentare gravă, comportament neadecvat, nu se încadrează în timp sau orice alte cazuri în care organizatorii consideră necesar).
În cazul retragerii din cursă, al neprezentării sau în caz de forță majoră (vezi paragraful anterior) TAXA DE PARTICIPARE NU VA FI RETURNATĂ.
În eventualitatea anulării cursei cauzată de forță majoră, cei înscriși pot participa la altă ediție la o dată ulterioară, fără a plăti din nou o taxă de înscriere.
- RESPONSABILITĂŢILE participantului:
- toți concurenții participă la competiție pe proprie răspundere;
- concurenții se obligă să poarte numărul de concurs primit la ridicarea pachetului, la validarea înscrierii și pe tot parcursul curselor, la vedere, în partea din față. În cazul pierderii numărului de concurs în timpul cursei, concurentul nu va putea fi încadrat în clasament;
- interschimbarea numerelor de concurs sau transmiterea acestuia către o altă persoană duce la descalificarea concurenților posesori;
- fiecare participant este obligat să urmeze îndrumările comisarilor de traseu și ale organelor de poliție. În locurile unde aceștia nu sunt, să respecte regulile de circulație și să manifeste prudență;
- concurentul care suferă un accident sau orice fel de pagubă materială (echipamente), participă pe propria răspundere și renunță prin însăși înscrierea în competiție la orice drept de a solicita despăgubiri;
- concurenții trebuie să cunoască regulamentul, să participe la ședința tehnică, să consulte hărțile și indicațiile puse la dispoziție pentru identificarea traseelor, să ia în considerare cu precauție informațiile anunțate de organizatori. În ședința tehnică, organizatorul anunță informații oficiale, chiar dacă acestea nu sunt redactate în prezentul regulament;
- participanții se obligă să cunoască traseele și își asumă parcurgerea lor conform hărților puse la dispoziție de organizatori;
- în cazul constatării unui accident, concurenții sunt obligați să îl raporteze la următorul punct de control sau să sune la numărul de urgențe afișat pe numărul de concurs, sau la numărul de urgențe 112;
- concurenții sunt obligați să respecte regulile de protecție a mediului înconjurător;
- concurenții sunt obligați să nu distrugă marcajele, să împiedice, intimideze sau să ducă în eroare pe un alt participant;
- în caz de abandon sau descalificare, concurentul e obligat să predea numărul la primul punct de control, la sosire, sau unde va anunța organizatorul;
- concurenții sunt obligați să evite eventualii spectatori, mașini sau cetățeni ajunși întâmplător pe traseu.
- Condiţii care atrag DESCALIFICAREA:
- Neparcurgerea traseului în întregime sau scurtarea lui; În cazul în care un concurent greșește traseul, el nu va fi descalificat dacă se va întoarce și va relua traseul exact din locul în care s-a abătut de la traseu, făcând dovada (hartă furnizată de Strava/Garmin sau altă aplicație similară) că a revenit și a parcurs totuși integral traseul.
- Comportamentul lipsit de Fair-play și limbaj trivial față de concurenți, organizatori sau spectatori (insultarea, îmbrâncirea concurenților, șicanarea etc.), chiar și în mediul online.
- Distrugerea marcajelor, inducerea în eroare a altor participanți sau aducerea de acuze nefondate asupra altor concurenți sau a organizatorilor, pe traseu sau la locul de start/sosire.
- Folosirea ajutoarelor din afara concursului (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor, etc);
- Schimbarea numărului de concurs;
- Abandonarea ambalajelor sau altor deșeuri pe traseu. Acestea pot fi lăsate doar în punctele de hidratare și alimentare;
- Pierderea numărului de concurs;
- Consumul de alcool, de stupefiante şi de substanţe considerate ilegale în atletism;
- În urma analizei contestațiilor scrise depuse în maxim 30 minute de la întocmirea clasamentelor.
ATENȚIE: Descalificarea se poate face și după concurs, în urma vizualizării pozelor, filmelor sau a sesizării fondate depuse de alți concurenți, sau a membrilor echipei de organizare.
ATENȚIE: Acceptul de înscriere la noile ediții ale persoanelor descalificate se va face doar după o analiză a cazului de către organizatori, intenția fiind aceea de a nu permite participare la următoarele ediții a persoanelor cu un comportament vulgar, limbaj trivial, comportament lipsit de fair-play sau în cazul schimbului de numere.
- DREPTURI de autor
Organizatorul își rezervă dreptul de a folosi în nume propriu sau prin cesiune către parteneri ai concursului, orice material fotografic, video și audio cu concurenții din timpul desfășurării acestui concurs (inclusiv de la linia de start/sosire și premierile la podium). Cei care vor să utilizeze aceste materiale sunt rugați să ceară acordul la adresa contact marzestitrailrun@gmail.com și să menționeze evenimentul de la care provin.
Notă: În cazul în care organizarea concursului este împiedicată de evenimente de forță majoră și/sau de evenimente meteo nefavorabile, organizatorul își rezervă dreptul de a decide, după caz, amânarea/oprirea/prelungirea concursului, sau modificarea traseului.
Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica în orice moment prezentul regulament, de câte ori este necesar și fără nici o notificare prealabilă. Aceste posibile schimbări vor fi publicate pe pagina proiectului MÂRZEŞTI TRAIL RUN www.marzestirun.ro pentru noutăți privind premiile, data cursei de recunoaștere a traseului, programul de ridicare al kitului, precum și alte informaţii utile.
Prin înscrierea la concurs, participanții declară că sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de către organizator și terți, precum și cu participarea la Concursul MÂRZEŞTI TRAIL RUN, astfel implicând acceptul și consimțământul participanților ca datele lor personale să fie păstrate și prelucrate în scopul desfășurării Concursului.
Notă: Dorim să menționăm faptul că datele personale înscrise în formular NU vor fi înstrăinate și nici folosite în alte scopuri, decât pentru verificarea corectitudinii încadrării în categoria de participare și pentru informarea utilă a concurenților.
Organizatorii și sponsorii evenimentului nu sunt responsabili în caz de prejudiciu sau accident cum ar fi: pagube materiale sau pierderi, contact coliziune cu alți participanți, spectatori sau voluntari sau cauzate de natură, condiții meteo nefavorabile: zăpadă, ploi torențiale, noroi, sau accidentări provocate în timpul competiției: înțepături de viespi, interacțiunea cu animale sălbatice (porci mistreți, căprioare, câini etc.) sau deces, răspunderea revine fiecărui participant.
Notă: Necitirea cu atenție a Regulamentului și a tuturor Secțiunilor de pe pagina Competiției nu poate fi interpretată ca fiind lipsă de informare din partea Organizatorilor.
Prezentul document poate fi accesat şi la: https://docs.google.com/document/d/1WxppzZKrWfz1SABq_QtIKI99TSlvwIN_/edit?usp=sharing&ouid=101004079385295461294&rtpof=true&sd=true
Descriere
Cros 4 km, pe categorii de vârstă și gen:
– Feminin 14-17; 18-29, 30-39, 40-49, 50-59, peste 60 de ani
– Masculin 14-17; 18-29, 30-39, 40-49, 50-59, peste 60 de ani
Recomandat: alergătorilor care au o minimă experienţă de alergare în afara asfaltului sau cu un nivel de pregătire mediu. La acest traseu se pot înscrie şi minori cu vârste între 14-17 ani numai cu acordul părintelui/tutorelui legal.
Traseul Cros 4 km va parcurge de două ori traseul circular de 2 km (în total 4 km), exclusiv prin pădure.
Informații suplimentare
Gen | feminin, masculin |
---|---|
Vârstă | 18-29, 14-17, 30-39, 40-49, 50-59, peste 60 |
Produse similare
- înscrieri încheiate
Cros 10,5 km
140,00 lei - înscrieri încheiate
Semimaraton
150,00 lei - înscrieri încheiate
Crosul popular și al copiilor (2 km)
50,00 lei – 100,00 lei
Recenzii
Nu există recenzii până acum.